Logga in
Tillbaka till journal
Mode - Livsstil

Me & My Denim - med Trine Kjær

null

Tekst Cathrine Overvad / Foto af Trine Kjær

En djup svaghet för denimaccessoarer och jeans under klänningar beskriver rätt väl stylisten och kreativa konsulten Trine Kjærs förhållande till denim. Miss Sixty och Diesel var denimfavoriter när hon var yngre – nu ser den erfarna kreatören denim som det mest praktiska materialet, särskilt som mamma till tre små barn.

Vad jobbar du med och hur länge har du gjort det?

"Jag jobbar som stylist, kreativ konsult och influencer och har gjort det sedan 2008 då jag startade en blogg. Då var influencer inte ens ett ord, men jag fick snabbt många läsare och det blev min biljett till modebranschen, där jag har jobbat de senaste 15 åren – både på modemagasin och som frilansare."

Vad brinner du för?

"Jag brinner för så många saker. Först och främst brinner jag för min familj och mina vänner. Jag älskar också mode, och även om jag har arbetat med det i många, många år kan jag fortfarande bli riktigt exalterad över en ny kollektion eller en smart ny trend. Jag älskar också allt som har med inredning att göra – möbler, trädgårdar, konst och keramik. Sist men inte minst älskar jag att laga mat och duka ett vackert bord."

null

Foto af Trine KjærVarför tycker du att denim är speciellt – och vad betyder denim för din personliga stil?

"Denim är perfekt diskret, praktiskt och åldras vackert. Jag bär denim i stort sett varje dag i veckan – jag är på en oändlig jakt efter det där extra paret perfekta jeans. När man väl har hittat dem kan de rädda vilken garderobskris som helst. Jag har också en stor svaghet för denimaccessoarer som sandaler och väskor gjorda av denim."

Hur stylar du denim själv?

"En perfekt vardagslook för mig skulle vara ett par lösa vintagejeans – helst Levi's med en skjorta och kanske en stor blazer. Jag bär också ofta jeans under en klänning för att tona ner looken till både vardag och fest.

Jag älskar också att köra en dubbel denimlook där jag kombinerar en denimunderdel med en denimskjorta. Det fina med denim är att det får allt du kombinerar det med att se lite coolare ut och det är praktiskt. Denim skrynklar inte och är så lätt att ta bort fläckar från – allt detta betyder mycket när man har tre små barn!"

Vilket är ditt första eller starkaste "denimminne"?

"Jag förknippar mina första denimminnen med Miss Sixty och Diesel. Det var det hippaste och coolaste att ha på sig i början av 00-talet. Trots att jag var väldigt ung på den tiden lyckades jag ändå tjata på mina föräldrar att köpa ett par jeans från båda märkena till mig. De var dyra, men jag minns att de passade bättre än något annat märke!"Loading...