Cookieinformation

1. Vad är en cookie?

En cookie är en liten datafil som samlar in digitala spår om dig när du surfar på internet. Cookies lagras på din dator, surfplatta eller smartphone när du besöker vår webbplats. Man skiljer på förstapartscookies och tredjepartscookies. Förstapartscookies lagras på din enhet av Magasin, medan tredjepartscookies lagras på din enhet av någon av Magasins samarbetspartner. Vissa cookies krävs för att webbplatsen ska fungera optimalt. Andra cookies hjälper oss till exempel att få en överblick över ditt besök på webbplatsen så att vi kan optimera och anpassa webbplatsen efter dina behov och intressen. Cookies kan till exempel komma ihåg vad du har lagt i en eventuell varukorg, om du har besökt sidan tidigare, om du är inloggad och vilket språk du fördrar att visa webbplatsen på. Man kan därför säga att cookies används som en del av vår tjänst, i syfte att visa innehåll som är så relevant som möjligt för dig.

2. För vilka ändamål använder vi cookies?

För att det ska vara tydligt för användarna vilka cookies vi använder har vi kategoriserat dem i vår cookieinformation nedan, så att du kan fatta ett informerat beslut om ditt val av cookies. Vi har delat in våra cookies i olika kategorier:

  • Nödvändiga cookies: Cookies som gör att det går att använda webbplatsen genom aktivering av grundläggande funktioner som sidnavigering och automatisk tillgång till din Goodie-profil.
  • Funktionella cookies (personanpassade): Cookies som gör det möjligt att spara uppgifter som hur webbplatsen ser ut eller fungerar t.ex. din intressehistorik.
  • Statistikcookies: Cookies som hjälper oss att förstå hur du använder webbplatsen.
  • Marknadsföringscookies: Cookies som används för att samla in information om besökare på olika webbplatser. Syftet med detta är att visa annonser som är relevanta och intressanta för dig baserat på den information som cookien samlar in.

3. Vilka uppgifter behandlar vi om dig?

När du har samtyckt till att vi lagrar en cookie på din enhet behandlar vi de uppgifter som vi erhåller via den aktuella cookien.

Beroende på dina cookiepreferenser kan vi kommat att behandla följande personuppgifter om dig:

Teknisk information om din dator, surfplatta eller smartphone

  • Din IP-adresse
  • Din geografiske plats
  • Ditt beteende på denna och andra webbplatser i olika kanaler
  • Dina intressen och din sökhistorik
  • Information om transaktioner

4. Hur länge lagrar vi cookies och personuppgifter som samlas in via cookies?

När ändamålet med användningen av en enskild cookie har uppfyllts raderas den automatiskt. I cookieinformationen nedan kan du se hur länge varje enskild cookie lagras.

Det finns två typer av cookies:

Temporära cookies: Cookies som raderas när du avslutar ditt besök på webbplatsen.

Permanenta cookies: Cookies som lagras på din enhet och som raderas ett visst datum.

I vår sekretesspolicy kan du läsa mer om hur länge vi sparar dina personuppgifter.

5. Hur ändrar jag mina inställningar?

Efter att du har fattat ett beslut om val av cookies har du alltid möjlighet att senare ändra dina cookiepreferenser eller helt återkalla ditt samtycke till cookies genom att klicka här. Observera att om du ändrar dina cookiepreferenser kan det påverka inställningarna och medföra att du inte har tillgång till vissa funktioner på vår webbplats. Du kommer dock alltid att kunna köpa våra produkter och använda dig av basfunktioner på vår webbplats.

6.Hur raderar jag cookies?

Om du vill ta bort cookies som redan finns på din enhet kan du göra det genom att klicka på länken nedan som visar dig hur du kan ändra inställningar i enskilda webbläsare:

Om du använder flera webbläsare eller enheter måste du radera cookies i alla webbläsare och/eller enheter. Kom ihåg att du alltid har rätt att få dina personuppgifter raderade hos Magasin. Detta gör du genom att mejla till persondata@magasin.dk.

7.På vilken rättslig grund behandlar vi dina personuppgifter?

Vår hantering av dina personuppgifter vilar alltid på lagstadgad grund. Den rättsliga grunden för behandlingen sker på grundval av: Behandlingen är nödvändig för att fullfölja Magasins berättigade intresse av att t.ex. kunna erbjuda dig bästa möjliga hemsideupplevelse, se artikel 6.1 f i dataskyddsförordningens. Ditt samtycke i de fall detta krävs, till exempel för statistik, personanpassning och marknadsföring, se artikel 6.1 a i dataskyddsförordningen.

8. Vidarebefordran av personuppgifter insamlade via cookies till tredje länder

För att vi ska kunna ge dig bästa tänkbara upplevelse vid ditt besök på vår webbplats använder vi oss av externa samarbetspartner. Våra samarbetspartner hjälper oss bland annat att säkerställa att webbplatsen fungerar optimalt, att vi kan rikta marknadsföring specifikt till dig, att webbplatsen visas i enlighet med dina önskemål och behov. Vissa av dessa samarbetspartner överför data till tredje land. Det handlar bland annat om

  • Google Analytics
  • Facebook Pixels
  • Salesforce
  • Pinterest
  • Youtube

Magasin har ingått personuppgiftsbiträdesavtal med alla våra personuppgiftsbiträden – även de som skickar och lagrar data i tredje länder. Magasin strävar efter att alltid säkerställa högsta nivå av säkerhet när det gäller våra kunders data. Den rättsliga grunden för överföring av dina data till tredje land sker just nu i enlighet certifiering under EU.U.S. Privacy Shield, se artikel 45 i dataskyddsförordningen. Mot bakgrund av ny rättspraxis uppdaterar vi just nu avtalen med våra personuppgiftsbiträden mot bakgrund av EU:s standardavtalsklausuler i enlighet med artikel 46 i dataskyddsförordningen.

9.Hur gör jag om jag har några frågor?

Om du har frågor eller kommentarer om behandlingen av personuppgifter är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till persondata@magasin.dk Cookieinformationen uppdateras varje månad av och om du har några frågor om detta är du välkommen att skicka mejla till info@cookieinformation.com.

10. Vilka rättigheter har du?

Enligt dataskyddsförordningen har du en rad rättigheter när det gäller vår behandling av uppgifter om dig:

  • Du har rätt att få till tillgång till och rättelse av dina uppgifter
  • Du har rätt till begränsning av behandlingen av dina uppgifter
  • Du har rätt till att invända mot vår behandling av dina uppgifter.
  • Du har rätt till dataportabilitet (överföring av dina uppgifter)
  • Du har rätt begära radering av dina uppgifter

Du kan när som helst begära att få dina personuppgifter hos Magasin raderade. Dina uppgifter kommer att raderas på din begäran under förutsättning att något av följande kriterier är aktuellt:

  • Du invänder mot behandlingen av dina personuppgifter och Magasin är inte förpliktigat att behandla dem på annan rättslig grund.
  • Uppgifterna visar sig vara inkorrekta
  • Uppgifterna behövs inte längre för att uppfylla det ändamål som de samlades in för
  • Uppgifterna inte har behandlats i enlighet med reglerna
  • Du kan läsa mer om dina rättigheter i Datainspektionens guide om rättigheter för de registrerade, som du hittar på www.datainspektionen.se.

    11.Klagomål till Datainspektionen

    Du har rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter till Datainspektionen finns på www.datainspektionen.se.

    Loading...