Logga in
Tillbaka till journal
Mode - Livsstil

Me & My Denim - med Rasmus Bak

null

Text Cathrine Overvad / Foto af Rasmus Bak

Det var tristessen med de etablerade denimmärkena som gjorde att Rasmus Bak inte ägde ett enda par jeans. Tills nyligen. Den kraftiga denimen har långsamt smugit sig tillbaka in i hans garderob och kommer snart att finnas i hans klädmärke Libertine-Libertine. Möt modemannen Rasmus Bak i Magasins nya "Me & My Denim"-kampanj.

Vad jobbar du med?

"Jag är medgrundare och VD för klädmärket Libertine-Libertine, som jag grundade 2009 tillsammans med mina två partners. Vi grundade varumärket utifrån en fascination för det moderna livet och en stark strävan efter att följa äventyret och de goda sakerna i livet."

Vad brinner du för?

"Förutom mitt företag är jag involverad i ett musikprojekt med Bjarke Niemann från Spleen United som heter Death Has No Dominion. Det kan beskrivas som en väldigt ”laid back” musikalisk värld tillägnat solnedgången i Stilla havet."

null

Foto af Rasmus BakVad betyder denim för dig?

"Jag har nyligen återupptäckt glädjen med denim efter mer än 10 år utan ett enda par jeans i garderoben. Jag var verkligen uttråkad av de enformiga narrativen från de etablerade denimmärkena, men nu tycker jag att det är fantastiskt att arbeta med denim i ett lite alternativt sammanhang. Nästa år introducerar vi de första denimmodellerna i Libertine-Libertine sedan 2013. Just nu arbetar vi med att erbjuda denim genom att prova olika tjocka jeanstyger. För mig var det viktigt att vårt brand-DNA kunde lysa igenom i en denimkontext innan vi lanserade faktiska denimprodukter."

Hur stylar du denim?

"Jag använder denim som ett avslappnat alternativ till kostym. Jag vill att min denim ska ha referenser till antingen subtil grunge eller det tidiga 90-talet."

Vilket är ditt första "denimminne"?

"Extremt baggy 'New Deal'-jeans i början av 90-talet är mitt första denimminne eftersom skateboarding betydde allt för mig. På den tiden tyckte jag att det var den coolaste looken mina byxor kunde ha, men jag förlorade så småningom den dagliga kampen för att hålla dem uppe."Loading...