Livsstil

Maja Dixdotters fem bästa ställen i Stockholm

null

Foto af Oscar Meyer

2020 flyttade svenska Maja Dixdotter till Köpenhamn när hon tillträdde tjänsten som creative director för det danska modehuset By Malene Birger. Innan dess bodde Maja Dixdotter med sin familj i Stockholm, och därfär borde hon betraktas som rätt person att guida till stans bästa platser. Om du funderar på en weekendresa till Stockholm, läs Majas fem tips på var du kan göra de finaste vintagefynden och skämma bort din man i den vackra svenska huvudstaden

På bara två år har Maja Dixdotter återskapat det ikoniska modehuset By Malene Birger när hon fick rollen som creative director. Mindre men vassare kollektioner och en rad andra initiativ har gett varumärket en ännu starkare profil. Och resan har bara börjat

Schmaltz

"Schmaltz är en riktigt trevlig restaurang, belägen mitt i staden. Här är alltid en god stämning, god mat och gott vin."

Nybrogatan 19, 114 39 Stockholm, Schmaltz.se

null
Foto @Fredrik Skogkvist

Old Touch

"Kvalitetsvintage med allt från antika spetsar till fina 1970-talsfodral. Här kan du utforska textilier, kläder, skor, smycken, glas och porslin."

Upplandsgatan 43, 113 28 Stockholm, Oldtouch.se

Matateljen

"Ett härligt matställe med en skön avslappnad atmosfär, var du kan äta lunch och middag i vackra omgivningar. Maten är i toppklass och jag älskar den opretentiösa stämningen."

Stora Gungans Väg 7, 122 31 Enskede, Matateljen.se

null
Foto @matateljen


Epok Vintage

"En vintagebutik fylld med kvalitetskläder, smycken och accessoarer. Epok Vintage specialiserar sig på unika klänningar inklusive bröllopsklänningar och vackra rockar."

Odengatan 83, 113 22 Stockholm, Instagram.com/epok_vintage

null
Foto @epok_vintage


Lisa Larsson Second Hand

"Vintagebutik på Södermalm med handplockade vintageklänningar från 1930-talet till 1970-talet och vintage moderna märkeskläder."

Bondegatan 48, 116 33 Stockholm, Lisalarssonsecondhand.com

Shoppa By Malene Birger

Loading...