Logga in
Tillbaka till journal
Mode - Livsstil

Me & My Classics - med Lucas Armando Feola

null

Text av Jessica Glantz, Foto Lucas Armando Feola

Lucas, den modemedvetna influencern som bor i Stockholm, tar oss med på en resa genom hans klassiska garderob och delar med sig av vad tidlösa plagg betyder för honom. Gör dig redo att klä dig i Lucas unika klassiska stil i vår "Me & My Classics"-kampanj.

Med ett starkt följarskap på instagram, inspirerar Lucas dagligen med sina stilfulla val. Den svenska influencern har en förkärlek för klassiskt mode och tidlösa snitt, där plagg med en enkel och elegant design utgör en grundläggande del av hans stil.

I "Me & My Classics"-kampanjen får du en exklusiv inblick i Lucas personliga förhållande till klassiska plagg. Han visar hur mångsidiga klassiska plagg kan vara, och hur de kan anpassas till olika tillfällen och stilar, allt med sin unika twist. Från avslappnad vardagschic till sofistikerad kvällslook.

1. Hur skulle du beskriva din stil och estetik?

Min stil är relativt enkel, effortless och klassisk, men ofta med lite rockigare inslag. Jag drar mig alltid till klassiska plagg med stilrena färger och silhuetter såsom breda axlar, långa längder och bootcut för att nämna några.

2. Hur ser din klassiska uniform ut?

Min go-to look är ett par Ray Bans Wayfarer, en kortare skinnjacka, eller en längre ullrock över en basic t-shirt. Ett bredare bälte och ett par loose fit jeans eller kostymbyxor som jag antingen matchar med ett par klassiska sneakers eller loafers.

Foto Lucas Armando Feola

3. Vilket plagg är en garderobsklassiker för dig och varför just det?

Så fort sommaren är över ser jag alltid mest fram emot att få plocka fram mina klassiska fulllength- rockar och shearling jackor. Tidlösa och stilsäkra plagg som aldrig går ur tiden och som bara blir snyggare med åren. Men något man alltid hittar i min garderob året om är en dubbelknäppt kavaj, loose fit jeans och ett par bekväma loafers.

Foto Lucas Armando Feola

4. Vad är ditt bästa tips för att få en stark och klassisk garderob?

Det misstaget jag gjorde förr, och tror att de flesta gör, är att man köper för mycket plagg och utan eftertanke vilket resulterar i en överfylld garderob som man sen står framför och säger “jag har inget att ha på mig”. Jag har därför valt att investera i färre plagg men av högre kvalitet som håller i längden, som är bekväma och som jag känner mig självsäker i. Och det viktigaste av allt för mig är att ett nytt köp ska passa ihop med de plagg jag redan har i garderoben. Då köper jag inte bara ett nytt plagg, utan jag får även möjligheten att på ett enkelt sätt skapa fler looks. Jag har även valt att hålla mig till färger jag inte tröttnar på och istället leka med silhuetter, material och lättare mönster. Och jag kollar alltid vad som finns på “damavdelningen”.

I min klassiska garderob hittar du: Bredaxlade full-length kappor, skinnjacka/ shearling jacka, dubbelknäppt kavaj, kritstrecks kostym, högkvalitativa t-shirts (vita och svarta), regular och loose fit denims, bekväma loafers och klassiska sneakers.

5. Vilken stil satsar du på i höst?

Effortless och ledig. Bekväma looks med någon twist för en rolig kontrast och plagg jag känner mig självsäker i. Mycket lager på lager, boots, bekväma stickade plagg och återigen, rockar med full-length!

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Lucas Armando Feola (@armandofeola)Loading...