Logga in
Tilbage til journal
Mode

DANSKA DESIGNERS OCH DERAS TIDLÖSA GARDEROBSFAVORITER

null

Text Cathrine Overvad / Foto Stine Goya AW23

Danskt mode är känt för sina tidlösa och klassiska plagg som man kan njuta av i många år. Men vilka garderobsklassiker är danska designernas favoriter? Vi frågade tre av branschens mest erfarna och stilsäkra kvinnor. Lyssna på Naja Munthe, Stine Goya och Lene Sand här.Stine Goya Hertz, kreativ chef på Stine Goya

null

Foto Stine Goya HertzVilken är din bästa garderobsklassiker?

”"Den här tiden på året kommer du alltid att se mig i en kul stickad tröja eller jumper. Jag älskar särskilt en lätt stickad modell som vår nya Mikana eftersom den är det perfekta extra lagret för säsongen."”

null

Foto Copenhagen Fashion Week - Stine GoyaVarför just en stickad tröja?

"Den är essentiell för övergångssäsonger som nu och är mångsidig. En lätt stickad tröja är perfekt för kyliga morgnar när du behöver ett extra lager, men den är fortfarande tillräckligt sval för att du inte ska bli överhettad under dagen."

Hur använder du denna garderobsklassiker i din styling?

"Jag älskar att klä upp eller ner en stickad tröja. Kombinera den med ett par skräddarsydda avsmalnande byxor eller över en klänning eller lång kjol. Jag älskar särskilt vår Lesly hoodie eftersom den är supermysig och avslappnad, men den har också dessa vackra utsmyckade snöflingor som ger en glittrig twist, vilket gör den till ett perfekt plagg från dag till natt."Naja Munthe, kreativ chef på MUNTHE

null

Foto Naja MuntheVilken är din bästa garderobsklassiker?

"Min nya garderobsklassiker är definitivt den gråmelerade tweedkavajen från vår höst- och vinterkollektion 2023 som heter SUSSIMA."

null

Foto MUNTHEVarför just kavajen?

"Jag tycker att det är en bra klassiker eftersom den har något fräscht i form av den ljusgrå färgen, men samtidigt signalerar tyget höst och vinter. Därför tycker jag att det är ett plagg som man kan ha året runt och inte bara som en vinter- eller sommarkavaj."

Hur använder du denna garderobsklassiker i din styling?

"Jag skulle använda kavajen till en vardagslook med antingen ett par jeans eller de matchande kostymbyxorna. Jag skulle också kunna bära den över vår Simple Studio slip-dress, där jag skulle kunna lägga till ett stort, brett bälte i midjan. Det skulle också se bra ut med en liten vit topp och vår silverpaljettkjol med ett par höga sandaler. På så sätt kan du enkelt bära den i stan också."Lene Sand, Head Of Design på SAND Copenhagen

null

Foto Lene SandVilken är din bästa garderobsklassiker?

"Den dubbelknäppta kavajen med en lite överdimensionerad passform och låg knäppning. Jag har den i tre färger i min garderob: Svart, som jag bär mest. Marinblå i kritstrecksrandigt för den där extra detaljen, och en fräck eldröd."

null

Foto SAND CopenhagenVarför just kavajen?

"Kavajen är lätt att bära och har en lite maskulin look som jag älskar. Jag vill att passformen ska vara perfekt och välskuren - och jag älskar högkvalitativa material och bra hantverk."

Hur stylar du denna garderobsklassiker?

"Till jobbet skulle jag styla den med en enkel vit t-shirt, ett par urtvättade blå jeans och ett par cowboyboots. Jag skulle ta den vita t-shirten i en liten storlek från vår herrkollektion. För en kostymlook skulle jag styla den med matchande byxor i samma material och en tunn merinoturtleneck - gärna ton i ton. För en festlook skulle jag bära den med en fin bh under och ett par lösa sidenbyxor, långa halsband för en edgy look och ett par höga stilettklackar."Loading...