Vi är medvetna om det ansvar som följer av att vara ett av Skandinaviens största varuhus – ’House of most loved brands’ och vi vill ta ansvar och vara med till att sätta igång den positiva utvecklingen mot en mer ansvarstagande livsstilsbransch. Vi vill agera på alla de områden i vår värdekedja där vi tillsammans med våra partners, kan skapa en mer hållbar framtid.

Vår tillgång till ansvarstagande är holistisk, och målet är att inkapsla det i verksamhetens alla led; Magasins egen produktion, produkternas levnadstid, partnerskap, samt det sätt produkter och förbrukning marknadsförs på. För Magasin tar ansvar som utgångspunkt överlag; om vi inte vet vad som pågår i alla led i värdekedjan, är det svårt att stå för den. Samtidigt är ansvaret en plattform som gör det möjligt för oss att ta beslut som inte bara bygger på branschens sedvanliga dogmer.

En del av att ta ansvar handlar om att vi förstår vår roll på marknaden. Som en stor verksamhet och en vigtig aktör i det danska retail-landskapet, kan Magasin inte ta ansvar för samtliga partners sätt att producera på. I gengäld kan vi framöver arbeta för att skapa ramar som framhäver ansvarstagande förbrukning, ansvarstagande produktion och ansvarstagande val hos de partners vi arbetar tillsammans med, samt föregå med gott exempel för andra.

Med andra ord vill vi med vår ansvarspolitik, vara med till att sätta igång utvecklingen av en mer ansvarstagande livsstilsbransch.

Magasin du Nord Collection

Magasin du Nord Collection är våra egna varor, som från idé till färdig produkt är definitionen av Magasin och våra tankar och strategier om ansvarstagande. Det är vårt mission att vi med Magasin du Nord Collection, levererar en bra och fin produkt till ett bra pris och presenterar sådant som våra kunder älskar – allt tillsammans med primärt fokus på ansvarstagande produktion och hållbara material.

Produkterna från Magasin du Nord Collection produceras på olika platser i världen, således att det alltid är de allra mest lämpliga material som används. Exempelvis produceras våra sängkläder i den nordliga delen av Portugal, där vi här har funnit en textilverksamhet som kan leva upp till de höga krav vi ställer. Det försäkrar dig fantastiskt mjuka och fina sängkläder, som tar dig raka vägen till sjunde himlen.

Största delen av våra kollektioner är dessutom ekologiska och GOTS-certifierade, så om du gärna vill göra skillnad för miljön – och för dig själv – så ska du välja Magasin Du Nord Collection.

Loading...