För alla som vill förstå mer om kaffe och dess underbara nyanser och möjligheter, är detta boken att ha.Kaffe har aldrig varit bättre eller mer intressant än det är idag. Kaffeproducenter har tillgång till fler sorter och tekniker än någonsin tidigare och vi, som konsumenter, kan dela med oss av den expertisen för att se till att kaffet vi dricker är det bästa vi kan hitta. Där kaffe kommer från, hur det skördades, rostningsprocessen och vattnet som används för att göra bryggningen är bara några av de faktorer som påverkar smaken av vad vi dricker. Champion barista och kaffeexpert James Hoffmann undersöker dessa nyckelfaktorer, tittar på sorter av kaffe, påverkan av terroir, hur det skördas och bearbetas, rostningsmetoderna som används, till det sätt på vilket bönorna bryggs.Land efter land från Bolivia till Zambia identifierar han sedan nyckelegenskaper och de metoder som bestämmer kvaliteten på det landets produktion. Längs vägen lär vi oss om allt från utvecklingen av espressomaskinen, till varför styrkeguider på snabbköpskaffe verkligen inte är goda nyheter. Det här är den första boken som kartlägger kaffeproduktionen i över 35 länder och omfattar kunskap som aldrig tidigare publicerats utanför kaffeindustrin.
Leveranstid: 2-4 arbetsdagar. Goodie medlemmar får fri frakt på ordrar över SEK 749 SEK. Frakten för icke Goodie medlemmar är från 49 SEK.
Vid köp i vår webbshop, kan man returnera en vara genom att skicka den i retur med posten inom 30 dagar, efter att man har mottagit varan. 59 kr för normalpaket skickade med medföljande returetikett. Magasin debiterar härmed 59kr från återbetalningen.