Färg: Taupe

Copenhagen Cartel

OCN WEED Unisex T-Shirt

699 SEK
OCN WEED Unisex T-Shirt
Copenhagen Cartel
OCN WEED Unisex T-Shirt
699 SEK
Förlängd retur 24. januari 2023
Fri frakt på ordrar över 499 SEK. för Goodie medlemmer. Läs mer
Leverans 2-4 arbetsdagar. Läs mer
Förlängt öppet köp tom 24. januari 2023. Läs mer
Vår OCN WEED Unisex T-shirt är skapad i en något överdimensionerad passform, och vi rekommenderar att kvinnor går ner en storlek för att få en normal passform. Därför är vår OCN WEED Unisex T-shirt inte vilken T-shirt som helst. Den här t-shirten utmanar normer, bryter mot traditioner och visar vägen för att skapa ett klimatvänligt alternativ.

- Innehåller innovativa sjögräsfibrer
- Vattenbesparande material
- Rund hals
- Normal passform (rekommenderar kvinnor att gå ner en storlek)
- All förpackning är gjord av återvunnet material

Enligt WWF krävs upp till 2 700 liter sötvatten för att tillverka en genomsnittlig t-shirt i konventionell bomull. Men redan nu påverkas mer än 40 procent av världens befolkning av vattenbrist, och problemet förväntas bara öka i framtiden.

Till skillnad från konventionell bomull är sjögräs en naturligt regenererande resurs som växer i överflöd i havet, vilket innebär att det inte behövs något färskvatten under växtstadiet.

Därför har vi utvecklat ett nytt material som vi kallar OCN WEED. Materialet består bland annat av en innovativ sjögräsfiber som är både vattenbesparande och därmed mer framtidssäkrad än konventionell bomull, som kräver extrema mängder vatten.

Loading...