Färg: Blå

Patagonia

Patagonia Downdrift Parka, dame

4.720 SEK
Fri frakt på ordrar över 499 SEK. för Goodie-medlemmar. Läs mer
Leverans 3-4 arbetsdagar. Läs mer
30 dagars returrätt Läs mer

Patagonia Downdrift Parka är en retroinspirerad parkas för stadsbruk, men bakom den eleganta utsidan finns en funktionell vinterjacka med massor av Patagonias unika material och fantastiska detaljer.

Patagonia arbetar kontinuerligt med att minska sitt fotavtryck och ett av fokusområdena är att återvinna och återvinna så mycket som möjligt.

Det yttre materialet för Downdrift är därför tillverkat av slitstark NetPlus nylon som är tillverkad av återvunnen nylon som kommer från gamla fiskenät som företaget samlar in från havet och återvinner för produktion av nylon till klädindustrin.

Materialet är slitstarkt helt vindtätt och har fått en DWR-behandling som gör det mycket vattenavvisande så att jackan även kan hantera en lätt dusch om du blir överraskad av dåligt väder under dagen.

DWR-behandlingen är fri från de hormonstörande fluorkarboner som annars används i de allra flesta vattenavvisande behandlingar.

Downdrift är effektivt isolerat med 600 cuin Recycled Down, en blandning av gås och ankdun som återvinns från kasserade dunprodukter som samlas in och töms på dun som rengörs och återvinns vid produktion av nya produkter.

Dessutom har Downdrift ett mjukt och bekvämt foder som gör det superbekvämt då fodret glider mjukt över dina kontorskläder och även har goda andningsegenskaper om pulsen kommer upp lite på resan till och från jobbet.

Naturligt fodrad i 100% återvunnen polyester.

Downdrift är utrustad med en tvåvägsdragkedja som du kommer att älska när du kör till och från jobbet.

Parkasen har två stora punkteringsfickor så att du kan värma fingrarna och ta väl hand om allt du vill ha för en aktiv vardag. Innerfickan tar väl hand om din telefon och andra värdesaker. Dessutom är Downdrift utrustad med en effektivt isolerad och 2-vägs justerbar huva som till och med kan tas bort och antingen lämnas hemma eller bäras i ryggsäcken om du inte behöver det omedelbart.

Lägg också märke till de små extra detaljerna som fleecefodrade hakskydd i änden av blixtlåset, varm och mjuk mikrofleece i fickorna och stormfliken över blixtlåset som effektivt håller kall vind ute. Kanske små saker - men det är detaljerna som ser till att du får en superprodukt som är både funktionell och super bekväm.

Downdrift produceras under en Fair Trade Certified produktion som säkerställer att arbetarna i produktionen både får en rättvis lön för sina ansträngningar och korrekta arbetsförhållanden.   

Patagonia Downdrift Parka, dame
Patagonia
Patagonia Downdrift Parka, dame
4.720 SEK
30 dagars returrätt
Loading...