Logga in
Tilbaka till journal
Mode

STJÄRNORNAS BÄSTA DENIMLOOKS

null

Text Emma Henneberg

Jeans, denim, cowboybyxor – kärt barn har många namn. Men en sak är säker, detta fantastiska material har alltid varit en stor hit! Låt dig inspireras av de största stjärnornas ikoniska denimlooks.

Denim har varit en garderobsfavorit i många decennier, ända sedan det slitstarka materialet såg sina första dagar som arbetskläder för cowboys och var en tydlig symbol för arbetarklassen.

Senare har denim anammats i andra kulturer, t.ex. under 1960- och 70-talens hippieperiod, där jeans blev ett plagg som uttryckte frihet och jämlikhet. Jeanstyget var inte längre begränsat till byxor, utan denimjackor och kjolar smög sig också in i garderoben.

Under 80- och 90-talen tog denim över både high fashion- och streetwear-scenen. Designers tog det robusta materialet från prärien till catwalken, och denim fick nya former och färger som hjälpte till att skapa en personlig look.

Hollywoodstjärnorna omfamnade det funktionella tyget och experimenterade med denimlooken på riktigt under 00- och 10-talen. Kändisar som Britney Spears och Justin Timberlake, Destiny's Child och karaktärer från TV-serier som Friends och Beverly Hills 90210 bar alla denim i flera former och storlekar.

Idag är denim en vardagsuniform för många. Det är också ett material som vi ägnar stor uppmärksamhet åt vad gäller produktion och hållbarhet. Vi har ett starkt fokus på klädernas hållbarhet och hur vi kan förlänga deras livslängd.

Vi har samlat några av de mest ikoniska ögonblicken genom tiderna med de största stjärnornas denimlooks. Så ta en nostalgitripp och få inspiration till hur du själv kan använda denim – kanske på nya sätt?

null

Britney Spears och Justin Timberlake

Dubbel-denim är långt ifrån en ny trend – 2001 bar det dåvarande kändisparet Britney Spears och Justin Timberlake denim från topp till tå på American Music Awards.null

Destiny’s Child

På 00-talet var jeans inte bara jeans – enligt Destiny's Child skulle de ha låg midja, ett statement-bälte och färgglada detaljer.null

Princess Diana

Prinsessan Diana hade inte bara en fantastisk stil, hon var en sann trendsättare med trender som washed jeans och höga stövlar som vi har anammat igen idag.null

Beverly Hills 90210

Nostalgin tar aldrig slut – här är hela skådespelarensemblen från Beverly Hills 90210 som alla bär olika typer av jeans.Loading...